Wat is Het Dukan Dieet?

Het Dukan Dieet is een dieet stijl die aan de tractie en de populariteit van de laatste tijd. Ontwikkeld door Pierre Dukan is een franse diëtist en groene koffie voedingsdeskundige, het is vooral een dieet dat rijk is aan eiwitten. Voor het eerst ontwikkeld in 1975, het was alleen de laatste tijd dat het populair werd, verkoop miljoenen exemplaren en werd vertaald in verschillende talen langs de weg. Dus wat maakt het Dukan Dieet tick? We zouden proberen om achter dit artikel.

Hoe is het begonnen?

pierre-dukanHet verhaal van het Dukan Dieet vindt zijn wortels in 1975, toen een huisarts met de naam Pierre Dukan was het maken van zijn onderzoek over overgewicht. Deze nieuwsgierigheid kwam, omdat hij wilde om een oplossing te vinden voor obesitas na ontmoette hij voor het eerst een patiënt met een geval van obesitas. Toen, de belangrijkste behandeling voor obesitas is om in minder voedsel in het algemeen en minder calorieën in het bijzonder. Echter, Dukan heeft zijn onderzoek om te proberen en te kijken voor een mogelijk alternatief voor deze methode. Over die tijdspanne, hij is samengesteld op basis van alle resultaten van zijn onderzoek en publiceerde ze in 2000. In zijn boek “Je ne sais pas maigrir”, een franse uitdrukking vertalen naar “ik weet niet hoe je slanker”, er publiceerde hij al zijn bevindingen. De resultaten waren verbluffend om te zeggen het minst, omdat het werd een bestseller, het afdrukken van meer dan 10 miljoen exemplaren en wordt vertaald in 14 talen in 32 landen sinds uitgebracht in 2000.

Wat zijn de basisprincipes van het Dukan Dieet?

dukanHet Dukan dieet is gebaseerd op 2 principes: toegestaan voedsel en grond pijlers. De toegestane voedingsmiddelen zijn samengesteld uit ongeveer honderd voedingsmiddelen, met inbegrip van een lijst van 72 eiwitrijke voedingsmiddelen en 28 specifieke groenten. De grond pijlers zijn beter bekend als fasen, procedures die u moet volgen om dit te bereiken dieet met succes. De eerste fase, bekend als de attack-fase, is bekend als het proces waarbij de stofwisseling wordt geactiveerd, waardoor de spijsvertering. Toegestaan om te eten 72 specifieke voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten tijdens de duur van deze fase, tijdens dit proces van de arts wordt verwacht om gewicht te verliezen snel: ongeveer 2-3 kilo in 1 week of minder. De tweede fase, bekend als de cruise fase, is nog steeds vergelijkbaar met de attack-fase, maar het verschil is dat 28 specifieke groenten zijn toegevoegd aan het dieet. Verlies van het gewicht is nu langzamer, het verliezen van ongeveer 1 kilogram per week, maar het moet toestaan dat de dieter te krijgen om hun streefgewicht te meer geleidelijk. De derde fase, de consolidatie fase is vooral ontwikkeld om te voorkomen dat plotselinge gewichtstoename. Voedingsmiddelen, zoals fruit, brood, en zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn nu geïntegreerd terug in het dieet en maximaal 2 feestelijke maaltijden mogen nu per week. En de laatste fase, de stabilisatie fase, is vergelijkbaar met een normaal dieet, maar het enige verschil is dat in ieder geval één eiwit dieet dag in de week en het hebben van een gestage dieet van haver zemelen in het dieet.

LEAVE A REPLY