Spijsverteringsproblemen? U Kunt Darm Dysbiose Hebben

Een onbalans van bacteriën in uw darmkanaal kan leiden tot een verscheidenheid van spijsverteringsstoornissen, die kunnen leiden tot darm dysbiose.

Er zijn veel aandoeningen en ziekten die ontstaan door slechte spijsvertering processen, maar een van de meest voorkomende is darm dysbiose. Dit wordt veroorzaakt door een onbalans van bacteriën (ook wel probiotica genoemd) in uw darmen.

Een gezonde darm wordt onderhouden door een balans van goede en slechte bacteriën

Met de goede bacteriën in staat om te voorkomen dat de slechte bacteriën enige schade. Als de goede bacteriën inefficiënt zijn en de slechte bacteriën de controle nemen, infecteren ze het darmkanaal en veroorzaken darm dysbiose.

De symptomen zijn gevarieerd, variërend van typische spijsverteringsklachten zoals zuurbranden, winderigheid, diarree en constipatie tot vermoeidheid, gewrichtspijn, anemie, acne en zelfs slapeloosheid en depressie. Er zijn vier belangrijke vormen van darm dysbiose:.

Verrotting: dit wordt veroorzaakt door diëten hoog in dierlijke vetten en laag in onoplosbare vezels. Dit vertraagt de beweging van voedsel uit de darm, waardoor de slechte bacteriën meer kans om de goede bacteriën uit te roeien als het opgenomen materiaal putrifies in de dikke darm.

Het genereert ook een overmaat ammoniak, die van invloed is op de werking van de lever en nieren. Dit type darm dysbiose gaat gepaard met een verhoogd risico op borst-en darmkanker. Het kan worden voorkomen door het verminderen van dierlijke vetten en het verhogen van onoplosbare vezels zoals zaden, noten, donkere, bladgroenten, fruit en bruine rijst.

Fermentatie: dit wordt ook wel bacteriële groei van de dunne darm genoemd. (SIBO) en betreft de overgroei van bacteriën in de dunne darm in plaats van de dikke darm. Het is vaak niet te onderscheiden van Candidiasis, overgroei van een schimmel gist, met patiënten die een intolerantie voor koolhydraten ontwikkelen.

Het wordt geadviseerd om dit te verwerken door graankorrels en verwerkte suiker te vermijden.

Tolerantie van fruit en groenten verandert met elke persoon, dus het is een kwestie van experimenteren om een passend niveau voor jezelf te vinden.

Deficiëntie: dit wordt veroorzaakt door veelvuldig gebruik van antibiotica en lage hoeveelheden oplosbare vezel, wat resulteert in een tekort aan goede gut bacteriën. Deficiëntie en verrotting dysbiose komen vaak samen als gevolg van een dieet hoog in dierlijke vetten en laag in vezels.

De remedie is om dierlijke vetten te verlagen en zowel oplosbare als onoplosbare vezel te verhogen. Oplosbare vezelvoeding omvat havermout, linzen, noten, gedroogde erwten, appelen, sinaasappelen en peren. Als je een grote verscheidenheid aan fruit, groenten, noten en zaden eet, zal dit een goed niveau van zowel oplosbare als onoplosbare vezels opleveren.

Sensibilisatie: dit gebeurt wanneer er een escalerende immuunrespons op regelmatige darmbacteriën. Met andere woorden, de slechte bacteriën vallen de goede bacteriën aan en er vindt een gevecht plaats in je darmen.

Fermentatie en sensibilisatie dysbiose komen vaak samen voor, en de oplossing is, zoals in fermentatie dysbiose, om granen en verwerkte suiker te elimineren en te experimenteren met niveaus van fruit en zetmeelgroenten. Het kan nodig zijn om ze meteen uit te snijden en geleidelijk kleine hoeveelheden in te voeren om uw tolerantie te testen.

Aangezien alle vormen van darm dysbiose zijn een gevolg van onvoldoende goede bacteriën, de enige remedie die gebruikelijk is voor alle soorten is het nemen van een dagelijkse probiotische aanvulling. Naast uw verbeterde dieetprogramma, een dagelijkse aanvulling zal helpen om uw niveaus van natuurlijke probiotica en voortgezet gebruik zal helpen om chronische symptomen later te voorkomen.

LEAVE A REPLY