Jicht – Pijnlijke Kristallen in de Gewrichten

Jicht is vaak genoemd de “ziekte van de koningen.” Het was al jaren geleden constateerde dat jicht vaak last adel en de rijken. Dit verschijnsel het gevolg van de rijkere voeding beschikbaar is om die middelen in die tijd. Nu, de meesten van ons eten als “koningen.” De ziekte toont zeldzame economische discriminatie. Het treedt op wanneer urinezuur, een afbraak product van normale eiwit-afbraak, die normaal opgelost in het serum van het bloed, kristalliseert in een gezamenlijke en sterk irriterend voor de voering. De huid is vaak rood over de gezamenlijke tijdens een aanval. Het is het meest voor bij mannen in de leeftijd van 40 tot en met 60. Vrouwen zijn zelden aangetast tot na de menopauze. Meerdere gewrichten betrokken kunnen zijn, maar meestal slechts één gewricht getroffen op een moment. De gewrichten van de voet van de grote teen, de knie, de heup of de enkel zijn het meest betrokken.

Het vaakst komt vooral voor bij mannen als de nieren niet in staat zijn om zich te ontdoen van urinezuur zo snel als het zich ophopen in het bloed.

Bovendien, dit kan het gevolg zijn van het eten van te veel hoge purine-eiwit producten. Afnemende nierfunctie als je ouder wordt is een onderdeel van het normale verouderingsproces. Wanneer de concentratie van urinezuur wordt hoog genoeg is, enkele passen van het bloed in de gewrichtsvloeistof waar het vormen van lange naaldvormige kristallen. De naald vorm weerspiegelt wat patiënten ervaren vaak tijdens een aanval van een miljoen naalden in de gezamenlijke gepaard met vreselijke pijn. Zelfs de huid van het gewricht is meestal rood van de ontsteking. Het is gebruikelijk op de dagen na de feestdagen zoals Thanksgiving, Kerstmis en Pasen, door de toename van opgenomen voedsel en alcohol.

De arts kan worden over het algemeen zeker zijn van de diagnose door gewoon te luisteren naar de patiënten en ze te bestuderen. Veel infecties en andere vormen van artritis kan kijken en handelen net zoals bij jicht. Daarom kan het nodig zijn te trekken wat van het vocht uit het betrokken gewricht. De vloeistof moet worden onderzocht onder een speciale microscoop, objectief en getest om zeker te zijn van de diagnose.

Tests van het bloed van de concentratie wijzigen van urinezuur in het bloed kan behulpzaam zijn bij het stellen van de diagnose. Echter, 30% of meer van mensen die een aanval hebben een normale serum urinezuur op het moment dat ze naar de dokter. Na de eerste aanval, bloed-en urineonderzoek kan het nodig zijn om de oorzaak van de hoge urinezuur. Urinezuur kan veranderen voor andere ziekten die kunnen leiden tot het veroorzaken van de flair, maar ze zijn niet de primaire jicht.

Een aanval gekenmerkt door ernstige pijn in de gewrichten meestal krijgt de patiënt naar de huisarts.

Als dit is zeer ernstig, intraveneuze vloeistoffen zijn begonnen om te beginnen met de “uitwassen” proces. Een medicijn dat neutraliseert de kristallen in het gewricht kan worden gegeven via de mond of intraveneus in de meest ernstige gevallen. Ongeveer 80% van de mensen doen dit niet tolereren als mondeling gegeven. Steroïden (cortisone of prednison type drugs) kan worden gegeven als een injectie, door pillen, of direct worden geïnjecteerd in het gewricht verder rustig de massale ontsteking.

“Non-steroidal anti-inflammatory drugs” (NSAID ‘ s) zijn de steunpilaar van de behandeling van de acute aanval. Mensen die een voorgeschiedenis van ulcus of soortgelijke maag problemen kunnen beter doen met een van de nieuwere NSAID ‘ s die zijn zachter op de maag. IV medicijnen kunnen stoppen met de flare-up en heb je comfortabel wandelen van het kantoor in een uur.

Ongeveer driekwart van de mensen met een aanval zal een tweede aanval binnen 2 jaar als er niets wordt gedaan om de behandeling en de daling van het urinezuur. Het bijna gaat nooit weg zonder noemenswaardige veranderingen. Degenen die aanvallen kan de ontwikkeling van chronische pijn en permanent verlammende veranderingen in de gewrichten. U en uw arts moeten dit voorkomen. We moeten bepalen wat de exacte oorzaak van de kristallisatie. Andere tests kan het nodig zijn om te bepalen wat de exacte oorzaak van het probleem, inclusief een intra-articulaire monster van de vloeistof. Medicijnen met name diuretica (“plaspillen”) worden vaak gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Geneesmiddelen kunnen interfereren met de productie of het afvoeren van urinezuur. Medicatie wijzigingen kunnen helpen om herhaling te voorkomen. Hoge bloeddruk, diabetes, lage schildklier, en andere ziekte opmerkelijk verhogen de kans op het krijgen van een aanval. De kans op het krijgen van een andere aanval is sterk verminderd door de controle van de ziekte en urinezuur controle. Obesitas, overmatig gebruik van alcohol of cafeïne, uitdroging, of een hoge purine dieet kan al het verhogen van uw kans van het hebben van een andere aanval. Allopurinol en andere geneesmiddelen kan worden gebruikt voor het verlagen van urinezuur. Geneesmiddelen moeten worden gegeven voorzichtig, want het plotselinge veranderingen daadwerkelijk kan leiden tot een acute aanval.

Bekijk alle geneesmiddelen met uw arts.

Het identificeren van eventuele medicijnen die kunnen bijdragen aan je aanvallen. Regelmatig gebruik van aspirine kan bijdragen aan de kans op het krijgen van een flare. Alcohol is de enige stof die zowel verhoogt de productie van urinezuur en vermindert de eliminatie. Het verminderen of elimineren van het gebruik van alcoholische dranken kan, in zich, geheel het voorkomen van verdere aanvallen. Verhoging van aanzienlijke hoeveelheden vloeistof–uw inname van water. Dranken met cafeïne of alcohol leiden tot uitdroging, niet toedienen van vocht, en dus contraproductief zijn. Naarmate we ouder worden, ons bewustzijn van uitdroging vermindert. Tegen de tijd dat we dorst heeft, zijn we al meer dan een kwart laag.” Een jicht patiënt nodig heeft om een gewoonte van het drinken van vervanging vocht de hele dag. Vertel uw arts over uw probleem. Met zorg, de arts kan het voorkomen dat het voorschrijven van medicatie die kunnen verhogen van uw urinezuur niveau en neerslag van kristallen.

Obesitas draagt bij tot kristallisatie. Vet in water verhouding toeneemt met obesitas, en dit resulteert in uitdroging. Het vasten dieet kan het neerslaan van de aanvallen. Bespreek uw nieuwe dieet met een voedingsdeskundige en arts. Diëten met een hoog vet-en eiwit zijn meestal effectief voor mensen in het verliezen van gewicht. Hoge inname van vet verhoogt uw kans op het krijgen van aanvallen. Lever, nier, zwezerik bijzonder hoog in urinezuur. Vleeswaren (lunch vlees) en verwerkte vleesproducten zoals hot dogs, worst, vlees en organen zijn problematisch. “Wit vlees,” name turkije en varkensvlees, bevatten meer van de stoffen die worden urinezuur dan rood vlees. Incidentele porties van deze voedingsmiddelen zal meestal niet leiden tot een aanval. Echter, een regelmatig dieet van deze vleeswaren verhogen uw kansen van het hebben van kristallisatie. Algemene matiging van uw vlees inname in combinatie met een evenwichtig dieet en een verhoogde inname van water zijn het beste voor je. Drink veel water.

Een oefening programma is een belangrijk onderdeel van een programma van het gewichtsverlies. Over-doen in het gewicht kamer, of het nemen van zware spieren het werk daadwerkelijk kan leiden tot spierafbraak. Over-oefening verhoogt urinezuur. Verminderde lichaamsbeweging resulteert in ernstige spierpijn en uitdroging. Verstandige veranderingen in uw dieet en levensstijl en werken samen met uw arts kunt afname van problemen en het opslaan van uw gewrichten van meer blijvende schade.

LEAVE A REPLY