Home Remedies Voor Hypotensie-Veilige Natuurlijke Behandeling

Hypotensie kan worden gedefinieerd als de ongewone daling van de bloeddruk in de slagaders tijdens en na elke hartslag. Het geeft aan dat het hart, de hersenen en andere belangrijke organen niet de juiste bloedtoevoer krijgen.

Hypotensie of lage bloeddruk kan worden gedefinieerd als de ongewone daling van de bloeddruk (d.w.z. de kracht die het bloed op de slagaders uitoefent) in de slagaders tijdens en na elke hartslag. Het geeft aan dat het hart, de hersenen en andere belangrijke organen niet genoeg bloed krijgen.

De systolische druk, als deze daalt tot 90 mm kwik of lager en de diastolische druk, als deze daalt tot 60 mm kwik of lager, wordt de aandoening aangeduid als hypotensie of lage bloeddruk.

Hypotensie kan van de volgende types zijn:

Orthostatische hypotensie of orthostatische hypotensie – dit gebeurt wanneer zich een plotselinge verandering in lichaamspositie of houding voordoet. Als iemand bijvoorbeeld plotseling van liggen verandert naar staan, kan hij of zij orthostatische hypotensie krijgen. Deze toestand van hypotensie blijft slechts enkele seconden of minuten.

Postprandiale hypotensie-als orthostatische hypotensie de consumptie van voedsel volgt, wordt ze postprandiale hypotensie genoemd.

Nueraal gemedieerde hypotensie (NMH) – dit type komt voor als gevolg van miscommunicatie tussen hart en hersenen. Het wordt veroorzaakt door langdurige standing.

Hypotensie veroorzaakt symptomen als duizeligheid, misselijkheid, dorst, wazig zien, flauwvallen, snelle, oppervlakkige ademhaling, depressie, slaperigheid, vermoeidheid, koude en bleke huid, gebrek aan concentratie, enz. Hypotensie wordt veroorzaakt door factoren zoals zwangerschap, hart problemen, zoals een lage hartslag, ventiel probleem, hartfalen en hartinfarct, endocriene problemen, zoals een lage bloedsuikerspiegel, hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie en de ziekte van Addison, uitdroging, alcoholgebruik, bloedverlies als gevolg van een letsel of interne bloedingen, ernstige infectie of sepsis, ernstige allergische reacties of anafylaxie, Vitamine B12 en foliumzuur deficiënties en medicijnen zoals diuretica, beta-blockers, alfa-blokkers, antidepressiva, pijnstillers, geneesmiddelen die gebruikt worden voor een operatie, ziekte van Parkinson medicijnen, hart medicijnen, enz.

Home Remedies voor hypotensie

  • Vermorzel 15-20 heilige basilicum bladeren om sap te extraheren.
  • Meng het sap met 1 theelepel honing en neem de lege maag in. Dit is een goede remedie tegen hypotensie.
  • Neem 30 rozijnen in water in de nacht. ‘S morgens, kauw de rozijnen een voor een in een lege maag en drink glas water. Dit is een effectief middel tegen hypotensie.
  • Drink een kop sterke zwarte koffie wanneer u de symptomen van hypotensie voelt.
  • Drink twee keer per dag een kop rauwe bietensap. Dit behandelt hypotensie treffend.
  • Neem ‘ s nachts 6-7 amandelen in water. ‘S morgens schil je ze eraf en vermaal ze tot een pasta. Meng deze pasta in een glas lauwe melk en drink het. Dit verhoogt de dipping van de bloeddruk.
  • Vul de badkuip met lauw water, voeg er 1 kg Epsom zout aan toe en dompel jezelf 20 minuten in het water voordat je naar bed gaat. Dit zal de dalende bloeddruk verhogen.
  • Kook 20 gram Indiaas Spikenard gedurende 10-15 minuten in 250 ml water. Laat afkoelen en daarna stampen en drink de infusie driemaal daags om de hypotensie te genezen.
  • Drink veel water om de hypotensie op afstand te houden.
  • Neem zout, asafetida en fruit in dieet. Dit lost het probleem van hypotensie op.

LEAVE A REPLY