Gewrichtspijn Te Verlichten Met Behulp Van Natuurlijke Oplossingen

Ayurvedische (Oost-Indiase holistische medische systeem) perspectief op gewrichtspijn te verlichten met behulp van natuurlijke oplossingen.

Ayurveda behandelt musculoskeletale problemen holistisch, rekening houdend met de hele fysiologie, de psychologie en de fysieke presentatie van de persoon en van het probleem. Het doel van de behandeling is om de homeostase te herstellen en om de persoon terug naar hun natuurlijke psycho-fysiologische baseline of grondwet.

Gemeenschappelijke pijn behandeling is gebaseerd op het brengen van de verstoorde Dosha (Energetische principes die van toepassing zijn op alle biologische processen in het lichaam – Vata, Pitta en Kapha respectievelijk) in een evenwichtige toestand.

Dit wordt bereikt door voeding, levensstijl, Marma (Ayurvedische Acupressuur) massage met kruidenoliën, het gebruik van kruiden poultices, Nadi Svedan (kruiden stoom behandelingen), plantaardige olie dhara (olie druppelen) behandeling op de getroffen delen van het lichaam, kruiden formuleringen en Panchakarma (ontgifting en verjonging therapieën).

De focus ligt op het openen van blokkades in de micro-kanalen van de gekwetste weefsels, toxines te verwijderen of metabolische afvalstoffen uit de weefsels te verbeteren metabole capaciteit van het aangedane weefsel voor een goede opname en assimilatie van voedingsstoffen en voor het verbeteren van macro-en micro-vertering van het hele systeem.

Openstelling van de kanalen vergemakkelijkt de stroom van Prana of Qi of energie.

Prana is de cellulaire intelligentie dat de controles van de juiste beweging en de werking van het hele systeem. Het verwijderen van blokkades ook zorgt voor een goede circulatie in de micro-cellulaire niveau, het verstrekken van voeding en de afvoer van metabolische afvalproducten. Met de juiste beweging van Prana en de doorbloeding van het weefsel wordt gegeven van een optimale omgeving voor het herstel.

Gemeenschappelijke pijn assessment richt zich op de betreffende Dhatu of weefsel, de staat van de Dosha, de soort pijn, de stand van Agni (spijsverterings-vuur of de spijsvertering/metabole capaciteit van het systeem), de aanwezigheid van Ama (toxines) en de werking van de excretory systemen. Dit gedetailleerde onderzoek van de persoon kan een Ayurvedic practitioner voor het nauwkeurig bepalen van de verstoring in het systeem en kies de juiste therapieën voor de behandeling van het hele systeem.

Naast het zoeken naar de locatie van de pijn, de oorzaak van het letsel en de structuren die betrokken zijn – gewrichts -, spier, ligamenten, pezen, etc., Ayurveda besteedt veel aandacht aan het type pijn is lijden. Het classificeert pijn volgens de dosha ‘ s en de aanwezigheid van Ama.

Typen/aard van de pijn:

Vata type van de pijn straalt, schieten, verplaatsen, knippen, pulserende, bewegende, wisselende, vage/verwarrend, komt en gaat, het ergste bij zonsopgang of zonsondergang, rillen, lichaam voelt koud, de persoon voelt zich onrustig of angstig, maakt slapeloosheid, emotioneel persoon zou kunnen hebben angst, staande creëert pijn, erger tijdens de Herfst, het ergste met beweging, voelt zich beter met warmte, vocht en stevige druk uit.

Pitta pijn is branderig, trekkend, scherpe, inflammatoire, koorts, kunnen klachten van misselijkheid en braken, prikkelbaarheid en boosheid, het indringende, de slechtste op het midden van de dag en het midden van de nacht, verhoogde transpiratie, lichaam voelt warm en met roodheid, rood gezicht, slapeloosheid, perforatie, diarree en braken, erger tijdens het zomerseizoen, verergerd door een stevige druk of diepe massage, voelt zich beter met de kou.

Kapha pijn is een zwaar, dof, diep, mild, pijnlijke, langdurige, pijn bij bukken of voorover buigt, chronische, het ergste vroege UUR en de congestie in de longen, zwelling, zwaarte, kunnen slapen van de pijn, emotioneel kan zich depressief voelt of slecht, gegeneraliseerde pijn in het hele lichaam, de pijn, de ergste in de lente, slepende, erger bij koud of vochtig weer, voelt zich beter met een droge warmte, diepe massage en diepe druk de symptomen verlicht.

Ama of toxine gerelateerde pijn is zwaar, saai, milde, pijn, zelfs het haar pijn doet, slopende, gegeneraliseerde pijn over het hele lichaam, pijn varieert volgens de Ama-niveau, zware coating op de tong, slechte adem, diepe pijn, sloom of slaperig, mentale verwarring, pijn op elk moment kan worden en de hele tijd het gevoel suf en slecht. Voel je beter met gember thee en vasten.

Gemeenschappelijke pijn voor de ander pijn presentaties

Bijvoorbeeld, een Vata probleem zou presenteren als een klacht van het kraken, popping in het gewricht, gevoel van instabiliteit of geven, eventueel spieratrofie of het verspillen aanwezig zou kunnen zijn, het verplaatsen of verschuiven van de pijn, de pijn is verergerd door beweging en een verhoogde mate van activiteit, droog, koud of winderig weer zou verergeren deze symptomen.

De symptomen worden verlicht door warmte, massage met warme kruidenolie of Sesam olie, rest, warm blijven en het vermijden van beweging en overmatige activiteit. Nadi Svedan (kruiden stoom therapie) of warme kruiden poultices kan ook worden toegepast voor het deelnemen aan verlichting van pijn en verbetering van de circulatie/lymfestroom de genezing te bevorderen.

Het gebruik van kruiden formules zoals Yograj Guggulu en kruiden zoals Ashwagandha, Tagar, Jatamamsi, Musta, Bala, enz. kan zeer voordelig zijn voor het verminderen van pijn en ontsteking, terwijl de versterking van het gewricht en de lokale spieren.

Pitta met betrekking join pijn wordt behandeld met een Pitta te pacificeren dieet en levensstijl. De nadruk van de behandeling op een koele, droge en zachte therapieën verminderen van de overtollige hitte, scherpe en doordringende eigenschappen van Pitta.

Kruiden formuleringen zoals Kaishore Guggulu, Gulwel Satva of kruiden zoals Kurkuma, Musta zijn goede anti-inflammatoire middelen en pijnstillers. Cold-pack, Castor olie of plantaardige massage-olie is aanbevolen om het verlichten van een Pitta type van pijn in het gewricht.

Kapha gerelateerd pijn wordt behandeld met een Kapha pacificeren dieet en levensstijl. De nadruk van de behandeling op een warme, lichte, droge en mobiele therapieën verminderen van de trage, congestief, koel en traag aard van Kapha.

Kruiden formuleringen zoals Punarnavadi Guggulu, kruiden, zoals Punarnava, Musta, Ashwagandha, Shilajeet, enz. zou het worden gebruikt voor de controle van de zwelling, de zwaarte of doffe pijn. Massage met kruidenoliën, de toepassing van droge warmte en beweging van het gewricht is aanbevolen om het verlichten van een Kapha type van pijn in het gewricht.

Ayurvedische behandelingen kunnen zeer effectief in het verwijderen van de specifieke oorzaak van het probleem en het bereiken van blijvende verlichting. Deze oude medische systeem kan helpen het lichaam te genezen van binnen en brengt de mens terug naar hun natuurlijke staat van welzijn.

*Dit artikel is voor educatieve doeleinden. Neem contact op met uw arts, fysiotherapeut of huisarts voordat u begint met een trainingsprogramma of u probeert een van de kruiden-producten/aanbevelingen genoemd in deze video/artikel. Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de FDA. Deze producten zijn niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of een ziekte te voorkomen.

SHARE
Previous articleHoe om Gewicht te Verliezen en In Vorm te Krijgen: Een 4-Punt Plan Dat IEDEREEN Kan Volgen
Next articleVoet Reflexologie en Ontgifting

LEAVE A REPLY