Stress En Haaruitval – De Kip En Het Ei Syndroom

Rate this post

Stress als gevolg van een ernstige ziekte kan zeker gevolgen voor haar groei en vele onderzoekers zullen toegeven dat stress en haaruitval kan worden gerelateerd.

Daarnaast zijn voor sommige personen, wanneer ze zich ervan bewust worden dat hun haar valt uit, zelfs meer angstig en verhogen hun stress niveau verder. Dit extra stress om de stress die ze ondervinden reeds door de ziekte kan leiden tot een nieuwe ronde van overmatige haaruitval en dat maakt de situatie nog erger.

Wat kwam er eerst, de kip of het ei? Ook is het haarverlies een gevolg van stress is de stress die het gevolg is van angst over het verlies van het haar? In extreme gevallen is dit scenario kan de vorm van een cirkel en een self-perpetuating cyclus.

Wat is de remedie?

Of haar verlies is een gevolg van stress of stress het gevolg is van het verlies van het haar is niet relevant bij de beoordeling van de remedie.

In beide gevallen is het antwoord op te minimaliseren of knip de stress! Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.

Echter, door het verminderen van stress een positief effect is waarschijnlijk te zien met de haargroei dus verminderen van de stress-niveau verder als de individuele merkt een stoppen van haaruitval en de toename van de dichtheid van het hoofd van haar.

In sommige gevallen is de verbinding tussen stress en haaruitval kan sterk worden verminderd door de verzekering van dierbaren en het medisch personeel dat de haaruitval is waarschijnlijk maar tijdelijk.

Vrouwen hebben vaak last van haaruitval na de bevalling. Bovendien, de menopauze kan een bijdragende factor zijn. In andere gevallen, sterke medicijnen voor ernstige ziekten kunnen de lijst met haaruitval als bijwerking hebben. Vaak, in al deze gevallen, het haar groeit weer na enkele maanden.

Alleen de wetenschap dat dit kan helpen verlichten van onnodige angst over het verlies van het haar.

In andere gevallen, bepaalde stappen moeten worden genomen om stress te verminderen niveaus. Het doen van onderzoek op stress en haaruitval kan uitrusten van een individu om de nodige maatregelen nemen.

Een paar maanden geleden werd ik in het bezit van een kopie van Jonathan E. Phillips ebook “haaruitval Niet Meer.” (Zie de resource vak hieronder) Mr. Phillips is een toonaangevende haaruitval analist die gelooft in een hele lichaam benadering tot haaruitval. Ik persoonlijk vond deze 168 pagina ‘ s tellende boek fascinerend en behulpzaam bij het verkrijgen van een evenwichtige, afgerond standpunt in de richting van haaruitval.

In zijn boek heeft hij een hoofdstuk over stress en het verlies van het haar en is ervan overtuigd dat de twee met elkaar zijn verbonden. In de Bijlage paragraaf beschrijft hij verschillende methoden die kunnen worden gebruikt voor het verlagen van de stress-niveau met een volgende effect op de conditie van de hoofdhuid en de haargroei.

Het leren van een diepe ademhaling oefeningen kunt ontspannen van het lichaam en zorgen voor de haarfollikels zijn bereikbaar met een zuurstofrijke doorbloeding.

Regelmatige lichaamsbeweging, zelfs iets eenvoudigs als een stevige wandeling van 30 minuten, een aantal keer per week, kan een enorm verschil maken met stress en haaruitval. Als de bloedsomloop verbetert de bloedtoevoer naar de hoofdhuid verbetert ook en de haarzakjes krijgen wat ze nodig hebben.

Aandacht voor voeding is ook zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het bloed krijgt de voedingsstoffen die het nodig heeft en kan dus leveren de eiwitten aan de haarzakjes die nodig is voor nieuwe cel creatie, die op zijn beurt ontwikkelt zich tot een nieuwe haar.

Van Binnen en van Buiten

Bij het aanpakken van het probleem van de stress en haaruitval, welke is de eerste oorzaak, een combinatie van binnen en buiten strategieën kunnen daarbij behulpzaam zijn.

Bijvoorbeeld, een diep reinigende shampoo speciaal ontwikkeld voor het neutraliseren van DHT, een van de belangrijkste vijand in het haar verlies oorlog, kan snel resultaat opleveren in het stoppen van haaruitval. (Zie bron venster)

Bewust zijnde van de dingen die kunnen schade haren, zoals ruwe gebruik van een handdoek na het douchen of haren trekken, oneigenlijk gebruik van een haardroger, en het gebruik van agressieve chemicaliën of op basis van alkaline haar shampoo, kan bijdragen een het nemen van conservatoire maatregelen, om beschadiging van het haar onnodig.

Vervolgens, naast deze externe factoren, zich concentreren op de factoren van binnenuit, die zal leiden tot de meest positieve en significante resultaten op:

  • Dieet
  • Oefening
  • De Juiste Ademhaling

Ja, stress en haaruitval kan een zichzelf genererende scenario. Echter, de oplossing kan ook zelf opwekken.

Aandacht voor bewegen, voeding, en een diepe ademhaling, en uw stress niveau is waarschijnlijk naar beneden te komen met een latere positief effect op de haargroei. Zoals u ziet uw haar te reageren en te verbeteren, dit zal op zijn beurt het verminderen van de stress en angst niveau nog verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER