Si-Gewricht Disfunctie en Uw Banden

Rate this post

De sacro-iliacale (SI) gewrichten in de lage rug kunnen lijden aan een aandoening die bekend staat als SI-gewricht disfunctie. Er zijn een paar oorzaken van deze aandoening, ze hebben meestal betrekking op schade aan de banden rondom het gewricht.

SI-gewricht disfunctie wordt gekenmerkt door hyper – of hypomobility van het gewricht. Hypermobiliteit komt vaker voor. Het SI-gewricht wordt gestabiliseerd door een ingewikkeld netwerk van sterke ligamenten en de diepe spieren van de kerngroep. De gewrichten bevinden zich waar de ilia, of grote bekken, botten, voldoen aan het sacrum, het driehoekig bot aan de onderkant van de wervelkolom boven het stuitje, aan elke kant van het lichaam. Het is gebruikelijk om slechts één gewricht getroffen, en het bekken hoogte verschil is meestal betrokken.

Het SI-gewricht instabiel wanneer de ligamenten die het ondersteunen zijn te stijf of te slap, met laksheid is de meest voorkomende. Ligamenten kunnen scheuren of gespannen op een aantal manieren: vallen, verkeerd tillen, langdurige slechte houding, of een mislukte chiropractie sessie, omdat een onjuiste draaien ligamenten kunnen scheuren.

Wanneer een ligament dat ondersteunt een SI-gewricht gescheurd is, het niet meer in het bezit van de gezamenlijke in de juiste positie.

Het is bedoeld om te bewegen weinig, alleen tussen 1 en 3 graden. Een stijging in de beweging maakt van het bekken en de wervelkolom instabiliteit, omdat het SI-gewricht verbindt de wervelkolom aan de onderkant van het lichaam. Als het gewricht is niet in staat om het overbrengen van krachten op de onderkant van het lichaam en het opvangen van de schok van het bovenlichaam, de pijn geassocieerd met SI-gewricht disfunctie resultaten.

SI-gewricht pijn is vaak gericht op het geblesseerde gewricht zelf in de onderrug iets uit het midden van de lijn. De pijn kan uitstralen over de hele bil en in de dij, en soms wraps rond de heup en is van invloed op de lies.

Terwijl hypomobile SI gewrichten profiteren van mobiliserende technieken zoals chiropractie manipulatie, hypermobiele gewrichten moet worden gestabiliseerd. De algemene behandeling plan voor een gescheurd ligament is om zich te onthouden van het persen verder door het stopzetten van activiteiten die stress.

Het rusten van de SI-gewricht is zeer moeilijk; het wordt gebruikt in bijna elke beweging van het lichaam, omdat het is verbonden met de wervelkolom en het bekken. De tijd die het duurt ligamenten te genezen, soms maanden – is ook een punt van zorg, omdat bedrust dat duurt dan 2 dagen is schadelijk voor de gezondheid. De spieren in het gebied moeten worden voorzien om te helpen bij de ondersteuning van het gewricht en de ontsteking verminderd moet worden, dit alles zonder verzwarende het ligament beschadigd.

Dit is een moeilijk evenwicht te slaan, en de reden waarom SI-gewricht disfunctie is notoir moeilijk te behandelen.

Het is niet onmogelijk. Tijdens de begin fase van de behandeling van een gescheurde SI ligament, het ijs is aanbevolen te verlagen pijnlijke ontsteking in het getroffen gebied. Wanneer een deel van je lichaam is gewond, de hersenen reageren door het sturen van een cascade van vloeistoffen met materialen van de site voor zowel de genezing en het voorkomen van de waargenomen dreiging van verspreiding naar de rest van het lichaam. Terwijl het idee is om het blok uit het ongezonde van de gezonde, de inflammatoire respons is vaak contraproductief als het gaat om gewond delen van het lichaam. De blokkade gevormd voorkomt vers bloed en voedingsstoffen van het krijgen van het gebied, maakt pijnlijke zwelling en kan leiden tot schade aan de omliggende weefsels. Ijs vernauwt de bloedvaten, het beperken van het bedrag van inflammatoire materialen die in de omgeving.

De tweede fase van de behandeling omvat zowel het beperken van de mobiliteit door het stabiliseren van de pezen en het versterken van spieren, die ondersteuning van haar natuurlijke positie. Een SI-gewricht riem comprimeert het gewricht te beperken de mobiliteit en ondersteuning te bieden. Deze riem kan enorm helpen de eerste en tweede fase van de behandeling.

Zodra het ligament is genezen, het is een goed idee om de toestand van de deep core spieren in de buik, het bekken, de onderrug en de bilspieren om ervoor te zorgen dat de verbinding blijft goed worden ondersteund. Een fysiotherapeut moet worden geraadpleegd om u te begeleiden door middel van oefeningen die niet zal overbelasting van uw banden.

Als deze conservatieve behandelingen falen, is het mogelijk dat ligament-verstijving-injecties of fusie-operatie worden aanbevolen. Deze procedures zijn zeldzaam en best vermeden worden, aangezien de eerste is een tijdelijke oplossing en de tweede kan leiden tot meer kwaad dan goed.

LEAVE A REPLY