De Magie van Olie Voor huidverzorging

De Magie van Olie Voor huidverzorging
Rate this post

Een van de belangrijkste verschillen tussen conventionele zorg van de huid en de natuurlijke of biologische huidverzorging is niet de ‘actieve’ ingrediënten zoals groene thee of vitamine c, die met uitzondering van water kan tot op ongeveer 5% van elk product, maar het ligt met de basis ingrediënten. In natuurlijke huidverzorging, de basis ingrediënten zijn vaak een mix van plantaardige oliën en boters of wassen in tegenstelling tot de synthetische ingrediënten vaak te vinden in de conventionele zorg van de huid. Het gebruik van basis olie heeft een enorm voordeel voor de huid. In plaats van een inert (niet-actieve) synthetische drager voor de werkzame bestanddelen, basisoliën bevatten voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren die ondersteunen en voeden de huid. Ik zou zo ver gaan als te tellen basisoliën als actieve ingrediënten in de huid. Dus, in feite, in natuurlijke producten tot 95% van elk product heeft een ondersteunende “actief” effect op de huid. In vergelijking, de synthetische basis ingrediënten in de conventionele zorg van de huid door vergroten, gebrek significant therapeutisch voordeel.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de absorptie van de actuele ingrediënten in de huid en in de werkelijkheid, veel actuele crèmes zitten gewoon op het oppervlak van de huid, effectief plumping de oppervlakkige huid-cellen, maar zelden hebben geen effect op de diepere lagen. De huid is ontworpen om selectief te worden absorberend, omdat het relatief doorlaatbaar voor vet oplosbare stoffen en relatief ondoordringbaar is voor water en in water oplosbare stoffen. In vet oplosbare ingrediënten zoals oliën worden geabsorbeerd meer effectief en hebben een groter effect op de celmembraan en de huid van de matrix, de ondersteuning van de huid van de huid. Als dragers, oliën kunnen ook het transport van essentiële oliën, fytonutriënten, vitaminen en mineralen in de huid waar ze het meest effectief zijn, in plaats van alleen het hebben van een “oppervlakte” – effect. Daarnaast oliën helpen ook het voorkomen van uitdroging van de huid door het verstrekken van een effectief verlies van water barrier die op zijn beurt leidt tot een voller, meer gehydrateerde huid.

Olie absorptie wordt beïnvloed door de viscositeit of de dikte van de individuele vervoerder olie met dikkere olie neiging om langzamer opgenomen door de huid.

Over het algemeen fijne lichte oliën zijn voorkeur voor gebruik op het gezicht als ze absorberen snel, gemakkelijk penetreren van de buitenkant van de huid zonder dat daarbij een vettige gevoel. Zwaardere oliën zijn geschikt voor de droge huid van het gezicht, de huid op het lichaam, zoals bad-oliën en massage oliën. De mate van unsaturation zal ook van invloed zijn op de olie-absorptie. In het algemeen zijn, hoe meer meervoudig onverzadigd vet inhoud van de olie, hoe beter de absorptie. Bijvoorbeeld rozenbottel olie is hoog in polyunsaturates en heeft een vrij lage viscositeit, waardoor het ideaal is voor gebruik in het gezicht serums en crèmes als het absorbeert snel in de huid.

Het is vermeldenswaard dat koudgeperste oliën hebben de neiging om een grotere mate van unsaturates dan warmte-gewonnen oliën en om deze reden de voorkeur. Het proces van koude persing gaat de moer of zaad wordt geplaatst in een “expeller” die perst de olie uit. Er is enige warmte die ontstaat door wrijving echter, het veroorzaakt weinig schade aan de olie of de bestanddelen. Warmte-extractie gebruikt temperaturen tot 200 graden Celsius die drastisch verhoogt het rendement van olie, waardoor het veel meer kosten-effectief, maar tegelijkertijd beschadiging van de voedingswaarde van de olie. Onverzadigde vetzuren zijn gemakkelijk beschadigd raken door hoge temperaturen en dus warmte-gewonnen oliën hebben een beduidend lager niveau. Terwijl deze oliën worden vaak gebruikt als koken oliën, moeten ze worden vermeden voor gebruik in huidverzorging en aromatherapie als ze niet over de therapeutische voordelen van het koud geperste versies.

Een veel voorkomende misvatting als het gaat om het gebruik van olie is dat de toepassing ervan op de huid zal alleen maar verergeren vette huid en verdere maken van congestie. Zwaardere oliën kunnen zitten op het oppervlak van de huid langer voordat de opname, wat niet ideaal is voor al de vette huid. Echter, de lichtere, minder viskeuze olie zal opgenomen worden heel snel en in veel gevallen helpen om het evenwicht van de huid vettigheid plaats van bijdragen.

Oliën zijn effectief geabsorbeerd in de huid in plaats van zittend op de bovengrond, en daarom zijn ze waarschijnlijk niet veroorzaken of verergeren congestie. Echter, veel natuurlijke huidverzorging producten afhankelijk zijn van wassen en butters als basisingrediënten. Terwijl enorm gunstig voor de huid, zijn ze meer kans om te zitten op het oppervlak en dus een grotere kans van bijdragen als congestie is al een probleem. Ze zijn waarschijnlijk oorzaak van de congestie die niet eerder aanwezig en de huid antwoord echt niet afhankelijk zijn van de individuele huidtype. Het percentage van wassen tot oprit naar olie zal variëren in de verschillende producten voor verschillende huidtypes. Als u niet zeker over welk product voor uw huidtype, het is de moeite waard om de fabrikant of de leverancier van hun specifieke producten worden het meest gunstig is voor uw huidtype.

Er zijn een heel aantal van voedende drager oliën die worden gebruikt in zowel huid vochtinbrengende crèmes en serums en het aanbod van natuurlijke producten beschikbaar die met behulp van voedingswaarde basisoliën wordt steeds groter. Verschillende oliën zijn geschikt voor verschillende huid types te weten een aantal basisgegevens over de basisoliën zal u helpen bij het vinden van het meest geschikte product voor uw huid.

Zoete Amandel-Olie – Een veel gebruikte olie in de huidverzorging, het is rijk aan voeding, waaronder vitamine E, onverzadigde vetten en essentiële vetzuren. Het heeft een verzachtende werking op de huid en is handig voor smering in massage want hoewel het niet een zware stookolie, het is niet snel geabsorbeerd.

Olijfolie – Een zwaardere olie, rijk aan monounsaturates met inbegrip van oliezuur. Extra vierge olijfolie komen uit de eerste persing van de olijven en het is donker groen van kleur met vermelding van de aanwezigheid van anti-oxidant polyfenolen. Het is geschikt voor gebruik met een droge huid als het helpt bij het stabiliseren van de celmembraan het verhogen van de skins mogelijkheid tot vasthouden van vocht. Olijf olie bevat ook squaleen, een hydraterende en anti-inflammatoire agent, ideaal voor huidaandoeningen, zoals psoriasis en eczeem.

Tamanu Olie – Tamanu olie heeft een krachtige helende eigenschappen in haar unieke vermogen om te bevorderen de vorming van nieuw huidweefsel. Traditioneel gebruikt door de Polynesiërs als eerste hulp voor de huid en de slijmvliezen, de olie kan helpen bij littekens, brandwonden, huid scheuren, sneden, een droge huid en wonden. Gebruikt cosmetisch, Tamanu heeft genezing, milde antibiotische en anti-inflammatoire activiteit 2. Om deze redenen wordt gebruikt in zowel de beschermende en regeneratieve producten gericht op het herstellen van het uiterlijk van de huid.

Teunisbloem-Olie, teunisbloemolie (EPO) is een waardevolle bron van gamma linoleenzuur, een essentieel vetzuur met een krachtig anti-inflammatoire effecten. Handig voor droog, beschadigd, gevoelige huid EPO helpt bij het handhaven van de huid is normaal barrière functies. Het is ook nuttig topisch voor eczeem en psoriasis.

Rozenbottel Olie – Met 80% essentiële vetzuren, Rozenbottel olie is zeer fijn en vrij gemakkelijk door de huid opgenomen. Rozenbottel stimuleert de regeneratie en herstel van de huid en is bekend om de voordelen voor de huid, met name in de behandeling van littekens en brandwonden. Het is ook bekend om zijn hydraterende effect als ook het verbeteren van droge, leeftijd en gerimpelde huid.

Jojoba Olie – Eigenlijk een fijne wax in plaats van een olie, Jojoba-olie is zeer fijn in de samenhang en gemakkelijk geabsorbeerd door de huid. Het is licht en niet vettig is en om deze reden is het ideaal in het gezicht serums en crèmes. Jojoba sterk lijkt op de vetafscheiding van de huid en is dus gunstig voor de huid en hoofdhuid problemen zoals psoriasis en eczeem. Met uitstekende verzachtende eigenschappen is het hydraterende, genezing en geschikt voor alle huidtypes.

Kokosolie – Één van de zwaarste en meest stabiele olie, kokosnoot is ideaal voor haar en lichaam toepassing. Met hydraterende en verzachtende eigenschappen is ideaal voor de droge en ruwe huid. Kokosolie heeft ook koelende eigenschappen en is dus handig voor het after sun care producten 1.

Avocado-Olie – Sterk in kleur en dour, avocado-olie is niet naar ieders wens voor de zorg van de huid. Echter, in de ongeraffineerde vorm is rijk aan lecithine, vitamine D, E en die Een nuttige bescherming tegen de zon en voeding van de huid. Avocado-olie is gunstig voor de drogere huid.

Duindoorn Olie – Helder oranje van kleur, Duindoorn olie is rijk aan bèta-caroteen en de tweede alleen voor Rose Hip in vitamine C-gehalte. Het is ook zeer rijk aan essentiële vetzuren. Deze rijke combinatie van voedingsstoffen bedoel, het is zeer gunstig als uitvalsbasis olie in de huidverzorging. Met hydraterende, anti-inflammatoire en herstellende eigenschappen, het wordt gemakkelijk geabsorbeerd en nuttig voor alle huidtypes.

LEAVE A REPLY