Lichamelijke Gewaarwordingen Sluit U de Wereld

Lichamelijke Gewaarwordingen Sluit U de Wereld
Rate this post

Lichamelijke gewaarwordingen oriënteren ons met de wereld om ons heen. Onze lichamen zijn sensationele organismen. We ontvangen de signalen van de externe wereld en ook binnen onze eigen organen. We voelen ons deel van de wereld, we voelen ons veilig of onveilig in de wereld, en we liefde of haat van de wereld waarin we leven, door de gevoelens die we voelen en de manier waarop onze hersenen interpreteren de gevoelens.

Onze Vijf Zintuigen

Wanneer we de tijd nemen om te kijken hoe de zon opkomt, om te staren naar de maan te observeren, het gras en de bomen en bloemen, we zijn een lust voor onze ogen. Als we ervoor kiezen om zich te concentreren op de onvolkomenheden in onze omgeving (stof, vuil, rommelig kleine ruimte, lekkages, iets dat niet goed werkt), kunnen we eigenlijk het onderdrukken van het gevoel van sensualiteit in onze visie. Als we van streek zijn door onze omgeving en hebben de neiging om weg te kijken, zodat niet te zien, wat kunnen we vermijden van het zien?

Wanneer wij worden geroemd en erkend als wij vaak ontvangen brieven, e-mails en teksten met liefdevolle woorden, ons gehoor is blij. Wanneer we de tijd nemen om te luisteren naar onze favoriete muziek of het geluid van tjilpende vogels of honden blaffen, onze oren meer open en ontvankelijk. Maar wanneer voelen we vaak bekritiseerd en veroordeeld, als we niet direct horen of te ontvangen van liefdevolle en vriendelijke woorden, ons gehoor reactie daadwerkelijk kan worden onderdrukt.

Onze smaakpapillen ook reageren op onze eigen conditionering?

Als we beperken de inname van voedsel aan een bepaalde routine van weinig vet, weinig suiker, weinig natrium voedingsmiddelen, kunnen we in staat zijn om te verliezen of behouden ons gewicht, maar wat doen we om ons gevoel van het leven, van genieten van de momenten in ons kostbare leven? In onze samenleving, nu, degenen die het eten vrij zijn vaak veroordeeld en zelfs bekritiseerd door degenen, die zorgvuldig door het beperken van hun voedsel inname. Maar hoe vreugdevol het is om te genieten van heerlijke, hartige voedingsmiddelen. Elke cultuur heeft gebruikt voedsel voor familiefeesten en alle soorten feesten. Ons gevoel van smaak brengt ons plezier als andere aspecten van het leven kan moeilijk zijn, onbevredigend en zelfs eng.

Onze reukzin is een van de sterkste environmental cues die we hebben. We kunnen hierop reageren met genegenheid naar iemand waarvan de natuurlijke geur is aantrekkelijk en kunnen we deinzen terug voor een onaangename geur. Als we ruiken, iets wat doet denken aan onze favoriete familielid pumpkin pie of rosbief of in de oven gebakken brood, alleen al het denken over die geur kan brengen ons in een staat van aangename mijmering en ontspanning. Omgekeerd, slachtoffers van verkrachting vaak maar al te bewust van het lichaam geuren tijdens de traumatische gebeurtenis en kan worden geactiveerd om te reageren negatief op een vergelijkbare schadelijke geur later in het leven.

Onze stem, wanneer het gebruikt wordt in een open en heldere manier, kan ons hele lichaam te genezen. Wat we zeggen is verbonden met wat we denken en wat we voelen in ons lichaam. Als we vrij en openlijk uiten onze ware gedachten, overtuigingen en emoties, ons lichaam voelt ontspannen en open. Maar wanneer wij zijn voortdurend tegenhouden, blokkeren en niet zeggen wat we willen en nodig hebben om te zeggen aan de persoon of de mensen die op ons van invloed zijn, ons lichaam en ons immuunsysteem kan lijden.

Ten slotte, ons gevoel kan het zelfs nog krachtiger dan al onze andere zintuigen. Mensen die niet zien of horen of zelfs te spreken, kan ernstig worden beïnvloed door aanraking. Ons hele lichaam is bedekt met huid. Ons lichaam is een hologram en een deel dat wordt aangeraakt zal op elke andere deel. Een zorgzame hand op je schouder of iemand met open armen klaar om u te houden, kan leiden tot enorme comfort in het midden van zelfs de meest traumatische gebeurtenis. Een liefdevolle knuffel kan helpen om te genezen van een gebroken hart. Raak daadwerkelijk kan leiden tot bepaalde genen uit te drukken dat kan zijn slapende en niet uiten.

Breid Uw Vijf Zintuigen

Neem de tijd vandaag om de wereld te verkennen met je zintuigen. Stel je voor dat elke één van je zintuigen is de enige die je hebt. Als u slechts één zin links, wat zou je dan kiezen? Stel de intensiteit van de gevoeligheid die je kon krijgen in die ene zin. Stel je voor een leven met die intensiteit in elk van de zintuigen iedere dag.

LEAVE A REPLY