Acai bessen en Goji bessen – Superfoods, Superfruits Of Gewoon Exotisch fruit? –

Rate this post

In de afgelopen jaren, Acai en Goji bessen vruchten zijn zeer populair geworden over de hele wereld, vooral in Noord-Amerika. De Acai en Goji =gezondheid van voedsel extracten worden apart verkocht, en in combinatie extract vorm als Acai Goji sappen en gezondheid voedingssupplementen. Veel vorderingen zijn gemaakt acai bessen over de geweldige voordelen voor de gezondheid van Acai bessen en Goji bessen; soms gebaseerd op feiten, anderen nogal overdreven. Dus laten we net vergeten, de hype en de feiten onderzoekt.

acaiDe Acai bessen zijn de vruchten van de Acai palm (Euterpe oleracea), die groeit in het wild in Midden-en Zuid-Amerika, met name in de regenwouden van Brazilië. Elke boom levert twee gewassen van Acai bessen jaarlijks tussen de 700 en 900 bessen per gewas. Acai bessen zijn paars-zwarte kleur, gelijkaardig in verschijning aan, maar kleiner dan een druif. De Acai berry is ook bekend als berry Amazon, Braziliaanse bessen en Braziliaanse palmberry.

Goji bessenDe Goji bes is een vrucht van de Lycium barbarum plant, groeit nu in vele delen van de wereld, maar vooral in China, Mongolië en de Tibetaanse Himalaya. Goji bes wordt verondersteld te zijn ontstaan in Azië en Zuidoost-Europa vele duizenden jaren geleden. De Goji is een kleine rode bes, vergelijkbaar zijn in vorm aan van een bes en bekend onder verschillende andere namen zoals Wolfberry, Chinese wolfberry, Mede berry, Lycium, de Tibetaanse Goji, de Himalaya, Goji en Huwelijk berry.

De inheemse bevolking gebruikt hebben, Acai en Goji bessen eeuwenlang voor hun voedings-en medicinale voordelen. Modern wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd wat de inheemse bevolking hebben het altijd al geweten: Acai bessen en Goji bessen hebben een echte en substantiële voordelen voor de gezondheid.

Wetenschappers hebben bevestigd dat de superieure anti-oxidant eigenschappen van deze zeer voedzame vruchten kan een significante daling van de destructieve aard van vrije radicalen – de bijproducten worden geproduceerd door het lichaam die schadelijk is voor je immuunsysteem. Onderzoek heeft zelfs gevonden dat de Acai berry heeft een veel groter antioxidant dichtheid dan rode wijn en groene thee.

Volgens recente studies, Acai bessen hebben een hogere calorie (en dus energie) inhoud dan de Goji bessen en een grotere dichtheid van de vezels en de “goede” vetten (oliezuur). Goji bessen hebben echter hogere concentraties van rijke mineralen, vitaminen, aminozuren en koolhydraten.

In vergelijking met vele andere vruchten en voedingsmiddelen, zowel Acai en Goji-hoog in anti-oxidanten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en gezonde vetten. Samen bieden aanzienlijke voordelen voor het cardiovasculaire systeem, de hersenen, de huid, de gewrichten en het immuunsysteem, en ook helpen bij de preventie van ziekten, de vertering, de eetlust onderdrukken en gezond ouder worden.

Geen wonder dat er sprake is geweest van een enorme toename in de verkoop van Acai en Goji bessen producten in de afgelopen jaren bevestigen de beoordeling van deze bessen als de natuur Superfoods.

LEAVE A REPLY